کوکیوتن

نویسنده:
تاریخ انتشار:
16 اسفند 1402
Co Q10

کوکیوتن ترکیبی است که به صورت طبیعی در بدن یافت می شود، و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال آزاد عمل می کند.

دکتر رویا خرمی (داروساز)

کوکیوتن ترکیبی است که به صورت طبیعی در بدن یافت می‌شود، بالاترین میزان آن در اندام‌هایی مانند قلب، کبد، کلیه و پانکراس است و به تولید انرژی در سلول‌های بدن کمک می‌کند.

همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال آزاد عمل می‌کند.

رادیکال‌های آزاد در اثر موارد مختلف مانند آلودگی هوا، مصرف سیگار و رژیم غذایی ناسالم ممکن است در بدن ایجاد شده و عملکرد منظم سلول را مختل کنند، در نتیجه سبب ایجاد بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی شوند.

در اثر افزایش سن، نقص ژنتیکی، بیماری‌های مختلف مانند سرطان، افزایش بیش از حد رادیکال آزاد و مصرف بعضی از دارو ها مانند داروهای کاهنده چربی خون، بدن کوکیوتن کمتری تولید می‌کند.

این کمبود باید  از طریق مصرف مکمل حاوی کوکیوتن یا مواد غذایی تامین شود. مواد غذایی حاوی کوکیوتن شامل گوشت قرمز، ماهی، حبوبات، آجیل، غلات، سبزیجات و روغن‌هایی مانند روغن سویا می‌باشد.

 

کاربردهای کوکیوتن CoQ10 

1.کمک به درمان نارسایی قلبی

برخی از تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کیوتن به روش‌های مختلفی می‌تواند در بهبود وضعیت بیماران قلبی عروقی موثر باشد.

افزایش سطح انرژی و قدرت انقباض قلب، کاهش آسیب ناشی از رادیکال آزاد در قلب و رگ‌ها و کمک به تنظیم فشار خون که به دنبال مصرف کوکیوتن ایجاد می‌شود، سبب بهبود عملکرد قلب در بیماران دچار نارسایی قلبی می‌شود.

  1. کمک به درمان ناباروری

با افزایش سن و هم چنین افزایش میزان رادیکال آزاد در بدن، باروری خانم‌ها به دلیل کاهش تعداد و کیفیت تخمک‌های موجود کاهش می‌یابد.

کوکیوتن با پیشگیری از آسیب رادیکال آزاد، سبب بهبود کیفیت و کمیت تخمک‌ها شده و در نتیجه به درمان ناباروی کمک می‌کند.

به طور مشابه، سلول‌های جنسی آقایان هم مستعد آسیب در برابر شرایط مختلف است که ممکن است منجر به کاهش تعداد و کیفیت اسپرم و ناباروری شود. مصرف کوکیوتن کیفیت، فعالیت و غلظت اسپرم را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

  1. پیشگیری از پیری پوست

عوامل مضری مانند آسیب سلولی، عدم تعادل هورمونی، آسیب لایه‌های پوست و تغییر ضخامت آن‌ها در اثر تابش اشعه خورشید می‌تواند منجر به کاهش رطوبت پوست و آسیب جدی به بافت آن شود.

مصرف کوکیوتن با توجه به تاثیرات آنتی اکسیدانی و محافظتی که بر روی پوست ایجاد می‌کند به کاهش عمق چین و چروک و ترمیم آسیب لایه‌های پوست کمک می‌کند.

  1. کمک به کاهش سردرد

کاهش انرژی سلولی در سلول‌های سیستم عصبی یکی از دلایل بروز سردردهای میگرنی است.

طبق مطالعات انجام شده، مصرف کوکیوتن با توجه به اثری که بر افزایش سطح انرژی سلولی دارد، می‌تواند سبب کاهش شدت حملات میگرنی و کاهش تعداد دفعات بروز این بیماری شود.

  1. بهبود عملکرد ورزشی

کاهش میزان کوکیوتن در بدن و افزایش رادیکال آزاد می‌تواند انرژی عضلانی را کاهش داده و انقباض موثر عضلات را در زمان انجام فعالیت ورزشی دشوار کند.

مصرف کوکیوتن می‌تواند به کاهش خستگی و بهبود عملکرد عضلات در زمان انجام تمرینات ورزشی کمک کند.

  1. کمک به کاهش مشکلات بیماران دیابتی

مطالعات انجام شده بر روی بیماران دیابتی نشان داده است که مصرف کوکیوتن در این بیماران با افزایش میزان حساسیت سلول‌ها به انسولین، سبب تنظیم بهتر قند خون در این بیماران می‌شود. هم چنین با کاهش رادیکال آزاد، اثر محافظتی بر روی سلول‌ها در اندام‌های مختلف، مثل قلب ایجاد می‌کند.

  1. کمک به بهبود عملکرد سلول‌های مغز

با افزایش سن عملکرد برخی از سلول‌های مغز مختل شده و انرژی موجود در آنها کاهش می‌یابد.

این مسئله می‌تواند منجر به مرگ سلول‌های مغزی شده و خطر ابتلا به بیماری‌‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون را افزایش دهد.

مصرف کوکیوتن می‌تواند با اثر محافظتی که بر روی سلول‌های مغز ایجاد می کند، سبب کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها شود.

به طور خلاصه، تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل کوکیوتن با توجه به تاثیری که در افزایش انرژی سلولی و کاهش آسیب ناشی از رادیکال آزاد دارد، می تواند به بهبود سلامت قلب، تنظیم قند خون، پیشگیری از تولید سلول های سرطانی، کاهش شدت حملات  میگرنی، بهبود عملکرد عضلات، ترمیم آسیب های پوستی و پیشگیری از بیماری های مغزی و ریوی کمک کند.

این ترکیب به خوبی قابل تحمل بوده و در صورت مصرف آن همراه با وعده غذایی جذب بهتری خواهد داشت.

مطالب مرتبط

اردیبهشت-04

تاثیر قرص های حاوی کافئین

Hotel room hygiene

بهداشت محل اقامت در سفر

Co Q10

کوکیوتن

Botax

همه چیز درباره بوتاکس

body dysmorphic disorders

اختلال بدشکلی بدن