تاثیر 5G  و امواج تلفن همراه بر سلامت انسان 

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
01 خرداد 1402
Wifi-affects-health

فناوری بی سیم یا Wi-Fi به طور مداوم در حال پیشرفت است.هر نسل، یک نسخه ارتقا یافته و پیشرفته تر از نسل قبلی است.

 Wi-Fiمخفف کلمات Wireless Fidelit، در حقیقت یک شبکه بی‌سیم است که مانند امواج رادیو و تلویزیون و سیستم‌های تلفن همراه از امواج رادیویی استفاده می‌کند.

فناوری بی سیم یا Wi-Fi به طور مداوم در حال پیشرفت است.

تقریباً هر 10 سال، شرکت های تلفن همراه نسل جدیدی از سیستم های بی سیم را عرضه می کنند. هر نسل، یک نسخه ارتقا یافته و پیشرفته تر از نسل قبلی است.

Wi-Fi از تشعشعات و میدان الکترومغناطیسی یا (electromagnetic field) برای اتصال دستگاه های الکترونیکی استفاده می کند.

در سال 2019، شبکه های5G ایجاد شد. واژه 5G مخفف “نسل پنجم” است.  5Gجدیدترین شبکه فناوری بی سیم یا       WiFiاست که برای انتقال داده ها بین وسایلی مانند تلفن همراه و دستگاه های بلوتوث استفاده می شود.

5G از فرکانس‌های بالاتری در طیف الکترومغناطیسی نسبت به شبکه‌های بی‌سیم قبلی استفاده می‌کند. فرکانس های الکترومغناطیسی توسط هر چیزی که از برق استفاده می کند تولید می شود، از جمله:

  • مایکروویو
  • خطوط برق
  • کامپیوترها    

فرکانس ها در سیستم های 5G از 3.5 گیگاهرتز تا چند ده گیگا هرتز است.

 این امر باعث می‌شود 5G سریع‌تر و کارآمدتر از نسل های قبل از خود شود.

5G ارتباطات تلفن همراه سریع تری را فراهم می کند. انتظار می رود این امر از افزایش تعداد دستگاه ها و خدمات الکترونیکی پشتیبانی کند، از جمله:

  • اتومبیل های خودران،
  • دستگاه های واقعیت مجازی،
  • درمان و جراحی از راه دور،
  • نظارت از راه دور.

5G هم چنین از روشی به نام شکل‌دهی و جهت دهی پرتو استفاده می‌کند که داده‌ها را مستقیماً به دستگاه‌ ها می فرستد؛ این روش با روش نسل های قبلی که سیگنال ها را در همه جهات ارسال می کردند متفاوت است.

فرکانس های الکترومغناطیسی تولید شده توسط 5G ناحیه ای به نام میدان الکترومغناطیسی(EMF) ایجاد می کنند. برخی افراد معتقدند EMF اثرات منفی بر سلامتی دارد.

به گفته منابع مورد اعتماد سازمان جهانی بهداشت (WHO)تحقیقات محدودی در مورد اثرات فرکانس های مورد استفاده در5G بر سلامت انسان انجام شده است؛ اگرچه در مورد اثرات میدان های الکترومغناطیسی بر سلامت انسان  به طورگسترده تری تحقیقات انجام شده ولی نتایج متناقض است.

در یک مطالعه بر روی حیوانات  قرار گرفتن در معرض امواج Wi-Fi ریتم قلب و فشار خون خرگوش‌ها را تغییر داد. به گفته محققان این تحقیق نشان می دهد که Wi-Fi بر قلب تأثیر می گذارد. اما مکانیسم آن نامشخص است.

هم چنین برخی مطالعات حیوانی اثرات  منفی 5G را بر باروری یا توانایی های شناختی حیوانات نشان داده است؛ گرچه  مطالعات انسانی مورد نیاز است تا بتوان این موارد را تایید یا رد کرد.

یک مطالعه کوچک در سال 2017 نشان داد که فرکانس های 1.8 تا 2.2 گیگاهرتز که تلفن های همراه از آنها استفاده می کنند،  باعث گرم شدن بافت های بدن می شوند.

گرم شدن بافت زمانی اتفاق می افتد که پوست بدن انرژی الکترومغناطیسی را جذب کند؛ این باعث افزایش جزیی دما در اعضای بدن یا حتی مغز فرد می شود.

این مطالعه هم چنین نشان داد که افراد با افزایش سن، گرمایش بافت مرتبط با EMF را بیشتر تجربه می کنند. شاید به این دلیل که در افراد مسن تر ضخامت پوست کاهش یافته و جریان خون آهسته تر است. به علاوه، هر چه EMF گسترده تر  باشد، جذب بیشتری در بدن انسان  دارد.

مقامات بهداشتی هم چنین بیان می کنند که مردم در معرض فرکانس های بسیار پایین EMF هستند. این حد از انرژی برای ایجاد گرمای قابل توجه در بافت بسیار ناچیز است؛ ضمن این که گرمایش در بافت بسیارکوتاه مدت و حداقل در نظر گرفته می شود.

در مطالعه دیگری محققان چگونگی تأثیر استفاده از تلفن همراه بر عملکرد شناختی را بررسی کردند. محققان دریافتند که استفاده از تلفن همراه برای حداقل 90 دقیقه در روز با مشکلات توجه و تمرکز همراه است.

 ولی یک بررسی تحقیقاتی دیگر شواهد متناقضی را آشکار کرد؛ محققان 43 مطالعه را در مورد بررسی و مقایسه قرار دادند. آنها به این نتیجه رسیدند که هیچ ارتباط محکمی بین EMF و نگرانی های شناختی وجود ندارد.

در سال 2011 آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) در مطالعه ای توسط 30 دانشمند از 14 کشور، اعلام کرد که        EMF  و امواج موبایل می توانند برای انسان سرطان زا باشند. این مطالعات ارتباط بالقوه بین EMF و سرطان مغز را بررسی کردند، اما در ادامه نتایج متناقضی به دست آمد.

به عنوان مثال یک بررسی تحقیقاتی نشان داد که تشعشعات تلفن های همراه و EMF با نوعی سرطان مغز گلیوما مرتبط است. از سوی دیگر یک مطالعه در همان سطح یک سال بعد، ارتباط واضحی بین  فرکانس های بالای EMF و تومورهای مغزی پیدا نکرد.

واضح است که به مطالعات بیشتری برای تعیین این که آیا فرکانس های بالای امواج تلفن های همراه می تواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد یا خیر مورد نیاز است.

مطالب مرتبط

Foods to avoid in pregnancy

5 ماده غذایی که در دوران بارداری نباید مصرف شوند!

Stress management during exam

مدیریت استرس در دوره امتحانات

Pilates

ورزش پیلاتس

داروی آسم اکتوورکو

راهکارهای دارویی برای مقابله با آسم به مناسب روز جهانی آسم 2024

CFS

سندرم خستگی مزمن چیست؟