پیشگیری از انتقال ایدز

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
10 آبان 1401
HIV-prevention

با ورود خون، مایع منی یا ترشحات آلوده واژن به داخل بدن، ویروس ایدز به فرد دیگر منتقل خواهد شد.

با ورود خون، مایع منی یا ترشحات آلوده واژن به داخل بدن، ویروس ایدز به فرد دیگر منتقل خواهد شد.

راه های انتشار ایدز

برقراری تماس جنسی:

حین برقراری رابطه جنسی، ویروس ایدز از طریق زخم‌های دهان، مقعد یا واژن (که حین رابطه جنسی ایجاد می‌شود) به فرد دیگر انتقال پیدا می‌کند.

انتقال خون از فرد آلوده

از طریق استفاده از سرنگ مشترک:

استفاده از لوازم جانبی آلوده برای تزریق داخل وریدی مانند سوزن‌ها و سرنگ‌های آلوده، احتمال ابتلا به ایدز و سایر بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت را افزایش می‌دهد.

انتقال بیماری حین بارداری یا زایمان یا از طریق شیردهی:

مادرانی که به ویروس ایدز آلوده شده‌اند، ویروس ایدز را به کودکان خود نیز منتقل می‌کنند. با این حال احتمال کمی وجود دارد که مادران مبتلا به ایدز که حین بارداری برای درمان اقدام کرده‌اند، این بیماری را به کودکان خود انتقال دهند.

چطور می‌توان از انتقال ایدز پیشگیری کرد؟

توجه داشته باشید که با برقراری یک تماس ساده با فرد مبتلا به ایدز، این بیماری به شما سرایت نخواهد کرد. بنابراین از طریق در آغوش گرفتن، بوسیدن یا دست دادن با افراد مبتلا به ایدز، ویروس آن قابل انتقال به دیگران نیست.

ویروس ایدز در هوا یا آب منتشر نمی‌شود و از طریق نیش حشرات نیز قابل انتقال نیست.

افراد زیر بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند:

افرادی که رابطه جنسی محافظت نشده دارند: استفاده از کاندوم‌هایی از جنس لاتکس یا پلی اورتان در هنگام برقراری رابطه جنسی، از انتقال آن پیشگیری می‌کند. برقراری رابطه جنسی از طریق مقعد، نسبت به رابطه جنسی از طریق واژن، خطر انتقال ایدز به دیگران را افزایش می‌دهد. به علاوه داشتن چندین شریک جنسی نیز عامل دیگری است که در افزایش احتمال انتقال بیماری ایدز موثر می‌باشد.

  • انتقال عفونت از طریق برقراری رابطه جنسی: هنگام برقراری رابطه جنسی در آلت تناسلی افراد زخم‌های کوچکی ایجاد می‌شود که راه نفوذ ورود بیماری ایدز به بدن خواهد بود.
  • استفاده از مواد مخدر تزریقی: افرادی که از مواد مخدر تزریقی (داخل وریدی) استفاده می‌کنند و سوزن یا سرنگ‌های اشتراکی را مورد استفاده قرار می‌دهند، ممکن است از این طریق قطرات خون سایر افراد وارد بدن آنها شود و در معرض ابتلا به بیماری ها قرار گیرند.
  • ختنه نکردن مردان: مطالعات حاکی از آن است که ختنه نکردن مردان، احتمال ابتلا به بیماری‌های مقاربتی مانند ایدز را افزایش می‌دهد.

پیشگیری

  • استفاده از کاندوم جدید در هر نوبت برقراری رابطه جنسی: در هر نوبت برقراری رابطه جنسی، بهتر است از کاندوم‌های جدید استفاده شود. در صورت استفاده از ماده روان کننده (لوبریکانت)، اطمینان حاصل کنید از روان کننده‌ای با پایه آب استفاده کنید. استفاده از روان کننده‌هایی با پایه روغنی باعث می‌شود که کاندوم پاره شود.
  • مطلع کردن شریک جنسی در صورت ابتلا به ایدز
  • استفاده از سوزن و سرنگ تمیز برای تزریق مواد مخدر
  • قرار گرفتن تحت نظر پزشک در صورت بارداری: زنان بارداری که به ایدز مبتلا هستند، احتمال دارد که بیماری را به کودک خود نیز انتقال دهند. اما اگر حین بارداری، تحت درمان قرار گیرند خطر ابتلای کودک به ایدز از بین خواهد رفت.
  • ختنه کردن مردان

مطالب مرتبط

height

راهکارهای موثر برای افزایش قد

رژیم غذایی مناسب بیماران کلیوی

سندرم بدخلقی مردانه

BMI

شاخص توده بدنی

AI health-2

تاثیرهوش مصنوعی در بهداشت و سلامت (بخش دوم)