بهترین زمان یادگیری زبان دوم چه سنی است؟

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
09 اردیبهشت 1402
Learn-a-Foreign-Language

برای یادگیری زبان دوم هیچ گاه دیر نیست.

همه افراد در هر سنی می توانند زبان دوم را بیاموزند.

نوزادان از زمانی که در رحم مادر هستند شروع به یادگیری زبان مادری می کنند. مطالعات نشان می دهد که کودکان با شنیدن زبان در اطراف خود و تقلید چیزی که شنیده اند، زبان را یاد می گیرند.

کودکان بین یک تا سه سالگی به احتمال بسیار زیاد به راحتی می توانند زبان دوم را یاد بگیرند؛ در این سنین آنها به زبان مادری مسلط شده اند و مغز آنها برای جذب کلمات و یادگیری جریان گفتگو آماده شده است.

در مراحل اولیه کودکی، یادگیری زبان تا حد زیادی بدون چهارچوب و قاعده صورت می گیرد. کودکان بر تعامل موثر با والدین و اطرافیان خود تمرکز می کنند. کودکان از طریق آزمون و خطا می آموزند و هر روز پیشرفت می کنند.

کودکانی که بیش از یک زبان را یاد می گیرند، اغلب والدینی دارند که به چند زبان صحبت می کنند. آنها به طور طبیعی در ارتباط با دو زبان قرار دارند.

بدون این که به صورت طبیعی در معرض زبان قرار بگیرید، یادگیری زبان خارجی دشوارتر خواهد بود. توجه به این نکته ضروری است؛ زمانی که از یادگیری زبان دوم برای کودکان  صحبت می کنیم، این یادگیری باید در تعامل با والدین، بازی و… باشد و به هیچ عنوان منظور ما آموزش از طریق دیدن تلویزیون، انیمیشن و… نیست؛ تماشای تلویزیون در کودکان زیر 2 سال توصیه نمی شود.

برای یادگیری زبان دوم هیچ گاه دیر نیست

یادگیری زبان دوم برای یک کودک هیچ وقت خیلی زود یا خیلی دیر نیست. کودکانی که دو زبان را هم زمان می آموزند، در هر دو مانند زبان مادری مسلط می شوند. به علاوه آنها می توانند به همان سرعتی که کودک یک زبانه صحبت می کند، صحبت کنند.

مطالعه ای بر روی 15 کودک در سنین مختلف انجام شد که همگی در حال یادگیری زبان دوم بودند. در این مطالعه، کودکان زبان فرانسه و انگلیسی، اسپانیایی و فرانسه، روسی و فرانسه را یاد می گرفتند. کودکان شرکت کننده در این تحقیق در سنین 2 تا 3 سال، 4 تا 6 سال و 7 تا 9 سال بودند.

محققان اعلام کردند که هرچه کودک سن کمتری داشت، میزان یادگیری او بهتر بود. این برخلاف سیاست آموزشی است که می گوید در ابتدا کودک را فقط با یک زبان آشنا کنید. کودک با زبان دوم گیج نمی شود و یا در یادگیری زبان مادری تاخیر نمی افتد.

مهم نیست کودک یادگیری زبان دوم را در چه سنی آغاز می کند؛ اما بهتر است یادگیری در محیط جامعه یا خانواده باشد تا در کلاس درس.

در این تحقیق کودکان از چندین جنبه مختلف زبانی مورد آزمایش قرار گرفتند؛ از جمله انواع کلمات و دستور زبانی که یاد گرفتند، صداهایی که تولید می کردند و این که لهجه های بومی یا خارجی داشتند. در حالی که کودکانی که ابتدا یک زبان را یاد گرفتند و سپس زبان دیگری را آموختند، به سرعت به زبان دوم خود مسلط شدند؛ اما هرگز به اندازه کودکانی که دو زبان را به طور همزمان یاد گرفتند، عالی نبودند.

کودکان هر چه زودتر در معرض زبان دوم قرار گرفتند، در هر یک از این زمینه ها مهارت بیشتری داشتند. بنابراین کودکانی که دیرتر در معرض زبان قرار گرفتند می توانستند کلمات زیادی را به فرانسوی و روسی بگویند؛ اما در زبان دوم لهجه داشته و جملات از نظر دستوری مشکل داشتند. این دسته به سرعت توسط افراد بومی به عنوان یک خارجی شناخته می شدند.

در تحقیق دیگری که بعد تر صورت گرفت، محققان اعلام کردند نتیجه تحقیق قبلی این نیست که زبان دوم را فقط در دوره حساس کودکی می توان آموخت. اصلا اشکالی ندارد اگر در سن بالا شروع به یادگیری زبان دوم کنید. هیچ زمانی برای یادگیری زبان دیر نیست.

بر اساس تحقیق قبلی مغز در طول سال‌های نوجوانی تغییر می‌کند و یادگیری زبان به همان روشی که یک کودک یاد می گیرد، را برای بزرگسالان غیرممکن می‌کند. تحقیق جدید هم با این نکته موافق است که یادگیری یک زبان برای بزرگسالان امری کاملاً متفاوت است. احتمالاً کسی که در سن 20 سالگی شروع به یادگیری زبان دوم می‌کند، از نظر مهارت و تسلط حتی در سن 40 سالگی نیز مانند یک بومی به نظر نمی‌رسد.

شما در زمینه های متفاوت یاد می گیرید، در مورد موضوعات مختلف صحبت می کنید، به طور کامل به زبان اول خود مسلط هستید، دغدغه های بیشتری دارید ، بنابراین یادگیری زبان در این دو سن اصلا یکسان نیست.

غلبه بر چالش های یادگیری زبان

  • از همین امروز شروع کنید

 اگر می خواهید زبان دوم را  یاد بگیرید، دست از بهانه جویی بردارید و شروع به یادگیری کنید. ممکن است تصور کنید یاد گرفتن زبان دوم بسیار دشوار است یا شما وقت کافی برای این کار را ندارید. یکی از دلایلی که یادگیری زبان دوم برای بزرگسالان دشوارتر است عدم اشتیاق است.

کودکان مانند اسفنج هستند. آنها سوال می -پرسند و می خواهند دنیای اطرافشان را بشناسند. به مرور که بزرگ می شویم، از اشتیاقمان به یادگیری کاسته می شود.

  • از اشتباه کردن نترسید

 بزرگسالان اغلب مردد هستند؛ زیرا نمی‌خواهند در فرایند یادگیری با اشتباه کردن دست و پنجه نرم کنند. هیچ کس از شما انتظار ندارد که در اولین بار همه چیز را به طور کامل یاد بگیرید.

علاوه بر یادگیری لغات یک زبان دیگر، باید تلفظ آن را نیز یاد بگیرید. تسلط بر صداهای حروف منحصر به فرد یک زبان به زمان و تمرین نیاز دارد.

  • به زمان متعهد باشید

 در طول یک شب زبان جدیدی یاد نخواهید گرفت. برای تسلط به زبان دوم در حد زبان مادری به زمان نیاز است. تسلط بر یک زبان ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد.

با این حال لازم نیست هر روز زمان زیادی را به یادگیری اختصاص دهید. ثبات و کیفیت کار مهمتر از مدت زمانی است که برای مطالعه صرف می کنید.

  • تمرین های واقعی  انجام دهید

گوش دادن به زبان دوم، نوشتن کلمات و صحبت کردن با صدای بلند تمرین بسیار خوبی است. با افراد بومی صحبت کنید تا بتوانند اشتباهات شما را اصلاح کنند.

  • برای خود هدف مشخص کنید

 اگر بدانید می‌خواهید به چه چیزی برسید، احتمالا  یادگیری زبان دوم آسان تر می شود. در دام تسلط نیفتید. اگر یادگیری بیش از آنچه انتظار دارید طول بکشد، ممکن است دلسرد شوید. در عوض، اهدافی برای خود تعیین کنید، برای مثال:

  • هر روز 30 دقیقه تمرین کنید؛
  • هر روز با یک فرد بومی مکالمه کنید؛
  • 100 کلمه جدید در ماه یاد بگیرید.

مطالب مرتبط

Foods to avoid in pregnancy

5 ماده غذایی که در دوران بارداری نباید مصرف شوند!

Stress management during exam

مدیریت استرس در دوره امتحانات

Pilates

ورزش پیلاتس

داروی آسم اکتوورکو

راهکارهای دارویی برای مقابله با آسم به مناسب روز جهانی آسم 2024

CFS

سندرم خستگی مزمن چیست؟