با نوزاد خود چگونه بازی کنیم

نویسنده:
تاریخ انتشار:
29 خرداد 1401
ways-to-grow

با نوزاد خود چگونه بازی کنیم؟

یک ماهگی

با نوزاد خود وقت بگذرانید، از نزدیک نزدیک، چرا؟ زیرا در این سن، نوزاد فاصله دوازده تا بیست سانتی متری را به خوبی می بیند؛ همان طور که نوزاد  رشد می کند توانایی بینایی اش  هم بهتر می شود.

آنها دوست دارند روی صورت ها تمرکز کنند.

بنابراین وقتی خواب نیستند فقط کافی است صورت خود را نزدیکشان نگه دارید و با خیال راحت صحبت کنید.

نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که هنگام انجام این کار ممکن است گاهی چشم هایشان چپ شود.

این اتفاق در این مرحله از رشد کاملا طبیعی است. این مسأله  معمولا تا 4 ماهگی برطرف می شود؛ اما اگر هم چنان ادامه داشت و یا اگر تعداد دفعات آن بیشتر شد، به پزشک نوزاد اطلاع دهید و از او بخواهید چشم های نوزاد را معاینه کند.

دو ماهگی

برای این که به رشد بهتر حرکات دست و بینایی نوزاد کمک کنید، دست بزنید و برایش آواز بخوانید.

به مرور زمان نوزاد سعی می کند حرکات و صدای شما را تقلید کند و هماهنگی چشم ، دست و زبانشان  پرورش داده می شود.

کمی بعدتر کودک شروع به کپی کردن حالت های شما می کند. بنابراین سعی کنید کودک را نزدیک خود نگه دارید، زبانتان را بیرون بیاورید و با دهان باز بخندید. در چند ماه آینده آنها شروع به تقلید از شما می کنند.

سه ماهگی

ممکن است در سه ماهگی نوزاد با دستانش بازی کند و اشیا را لمس کند.

جغجغه و اسباب بازی های رنگارنگ را بالای سرش نگه دارید تا هماهنگی بین چشم ها و دستانش تقویت شود.

نوزاد در این مرحله از بلند کردن سر خود لذت می برد. هم زمان برای تشویق بیشتر نوزاد، زمانی که نوزاد بیدار است، کنار نوزاد بنشینید و او را برای لحظاتی روی شکم بخوابانید.

آینه های ایمن جلویش بگیرید تا بتواند خودش را ببیند.

این کار برایشان الهام بخش خواهد بود؛ باعث می شود سرش را بالاتر ببرد تا بتواند چهره دوست داشتنی کسی که دارد به او نگاه می کند را ببیند؛ اما حواستان باشد وقتی نوزاد را بغل می کنید هنوز باید مواظب سر و گردنش باشید.

چهار ماهگی

مهارت های اجتماعی، حرکتی و زبانی در حال شکوفایی است. کودک با دیدن اسباب بازی احساساتش را با تولید صداهایی ابراز می کند.

اگر اسباب بازی را از او بگیرید با عصبانیت گریه می کند. زمانی که نوزاد در چهارده هفتگی است نسبت به قلقلک واکنش نشان می دهد.

پنج ماهگی

در این زمان چشم ها و گوش های کودک درست مانند  چشم و گوش شما کار می کنند.

کودک شروع به تولید صداهای نامفهومی می کند (قبل از آغاز حرف زدن). سعی کنید در جواب با او صحبت کنید و حروف صامت را تکرار کنید تا نحوه ارتباط را به او بیاموزید.

کلمات را تکرار کنید و وقتی شروع به تقلید می کند او را تشویق کنید. برایش کتاب بخوانید و هم زمان که از چیزی نام می برید به همان  شی نیز اشاره کنید.

شش ماهگی

به زودی کودک یاد می گیرد تا بنشیند و حرکت کند. نوزاد را روی شکم بخوابانید تا وادار به حرکت شود. سپس یک اسباب بازی روی زمین بگذارید و او را تشویق کنید تا به سراغش برود.

از آنجا که نوزادان در این سن تقریبا هرچیزی را در دهانشان می کنند، اطمینان پیدا کنید که اسباب بازی ها بزرگتر از قطر داخل لوله دستمال توالت باشند.

هم چنین اطمینان پیدا کنید که محیط خانه از هر نظر برای کودک ایمن شده باشد. نسبت به حرکات نوزاد هشیار باشید تا بتوانید از افتادنش جلوگیری کنید.

هفت ماهگی

مهارت های دست کودک بیشتر رشد کرده و در چند ماه آینده چنگ زدن نیز به مهارت هایش اضافه می شود. با دادن اشیای کوچک و ایمن به کودک، مهارت های حرکتی و هماهنگی اش را تحریک کنید.

قاشق های اندازه گیری پلاستیکی یا فنجان های کوچک وسایل مناسبی هستند. می توانید روی چمن ها بنشینید تا کودک علف ها را با دست بگیرد.

در ابتدا آنها دسته ای از چمن ها را در دست می گیرند؛ اما بعد  سعی می کنند علف ها را تک به تک به دست بگیرند.مراقب باشید تا  علف ها به دست نوزاد آسیب نزند و یا آن ها را در دهان قرار ندهد.

هشت ماهگی

هشت ماهگی زمان تحریک حس کودک از فضا و استفاده از کلمات است. ابتدا سعی کنید اسباب بازی هایی را به کودک بدهید که داخل یکدیگر قرار می گیرند، مانند قابلمه و ماهیتابه.

یا سعی کنید از کودک سوال بپرسید؛ برای مثال از او بپرسید: بینی تو کجاست؟ و بعد به بینی نوزاد اشاره کنید. این بازی را تکرار کنید، و هر بار قسمت های بیشتری از بدن را به سوالتان اضافه کنید.

به این صورت کودک معنای کلمات را یاد می گیرد.

نه ماهگی

در این زمان کودک ممکن است شیفته اجسام لولا دار و نحوه عملکرد آنها شود. یک کتاب با جلد مقوایی سفت، در کابینت، جعبه های مقوایی درب دار، یا اسباب بازی هایی که چیزی از آنها بیرون می زند را  به آنها بدهید و ببینید چطور با آنها سرگرم می شوند.

ممکن است ده ها بار یک جعبه، یا در را باز و بسته کنند. در این زمان هماهنگی بین چشم و دست هایشان در حال پرورش است.

ده ماهگی

کودک ممکن است عاشق یافتن چیزهای پنهان شده باشد. بازی “کجا رفت؟” به آنها در پرورش مهارت های حرکتی و مفهوم ماندگاری اشیا کمک می کند، یعنی وقتی چیزی را نمی بینند به معنی از بین رفتن آن شی نیست.

یک شی چراغ دار را زیر یک روسری یا زیر مقداری ماسه در یک جعبه ماسه پنهان کنید. سپس دست کودک را روی شئ بگذارید و به او کمک کنید تا آن را کشف کند.

بعد از مدت کوتاهی کودک بدون کمک شما می تواند شیء را پیدا کند.

یازده ماهگی

به کمک بازی و آهنگ مهارت های زبانی را به کودک بیاموزید. پرورش مهارت های زبانی از طریق تعامل با افراد، و نه برنامه های تلویزیونی، صورت می گیرد؛ بنابراین تا آنجا که می توانید با حرکات و لحن های نمایشی با کودک صحبت کنید.

به او بگویید چه کار می کنید و از او سوال  بپرسید. آنها تماشا می کنند و یاد می گیرند.

رشد کودک

برخی از نوزادان زود صحبت می کنند؛ برخی ماه ها قبل از همسالان خود چهار دست و پا می روند. کودکان طبق آهنگ خودشان رشد می‌کنند.

رشد متفاوت به ندرت نشان دهنده مشکلی در نوزاد است. اگر نگران هستید، با متخصص اطفال مشورت کنید.

اغلب بین کودکان تفاوت های طبیعی وجود دارد؛ بنابراین آرام باشید و از مسیر رشد نوزاد خود لذت ببرید.

مطالب مرتبط

Foods to avoid in pregnancy

5 ماده غذایی که در دوران بارداری نباید مصرف شوند!

Stress management during exam

مدیریت استرس در دوره امتحانات

Pilates

ورزش پیلاتس

داروی آسم اکتوورکو

راهکارهای دارویی برای مقابله با آسم به مناسب روز جهانی آسم 2024

CFS

سندرم خستگی مزمن چیست؟