انواع بیماری‌های قلبی و راه‌های درمان

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
22 آبان 1401
cardiovascular-disease

بیماری‌هایی مانند آریتمی قلبی، آترواسکلروز، کاردیومیوپاتی  و نقص‌های مادرزادی قلب در گروه بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.

بیماری‌های قلبی، طیف وسیعی از بیماری‌های قلبی و عروقی را شامل می‌شود.

بیماری‌هایی مانند آریتمی قلبی، آترواسکلروز، کاردیومیوپاتی  و نقص‌های مادرزادی قلب در گروه بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.

انواع بیماری‌های قلبی و عروقی

آریتمی قلبی

آترواسکلروز: سخت شدن سرخرگ‌ها

کاردیومیوپاتی: این بیماری باعث سخت شدن عضلات قلب یا ضعیف شدن آنها می شود.

نقص‌های مادرزادی قلب: نقص‌های مادرزادی قلب، مشکلات قلبی می‌‌باشند که هنگام تولد کودک با او همراه هستند.

بیماری‌های مربوط به سرخرگ‌ها: این نوع بیماری‌ها، به دلیل تجمع پلاک‌ها در سرخرگ‌های قلب ایجاد شده و گاهی اوقات بیماری‌های ایسکمیک قلبی خوانده می‌شوند.

عفونت قلب: عفونت قلب ممکن است به واسطه باکتری، ویروس یا انگل‌ ایجاد شود.

عبارت بیماری قلبی و عروقی ممکن است برای اشاره به بیماری‌های قلبی که به طور خاص، رگ‌های قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد، استفاده شود.

راه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی

ورزش کنید: طبق تحقیقی که در دانشگاه هاروارد انجام شده، مشخص شد که مشاهده تلویزیون به مدت 2 ساعت در روز، خطر ابتلا به بیماری‌ قلبی را تا 15 درصد افزایش می‌دهد.

بنابراین اولین قدم برای داشتن قلبی سالم، اختصاص دادن زمان برای انجام فعالیت‌های فیزیکی است.

انجمن قلب آمریکا انجام فعالیت‌های فیزیکی را حداقل به مدت 30 دقیقه در روز، یا سه تمرین 10 دقیقه ای در روز توصیه کرده است.

با توجه به اینکه چاقی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد، انجام تمرینات ورزشی منظم جهت کاهش وزن ضروری است.

از سوی دیگر ورزش در کاهش فشار خون به شما کمک می‌کند و برای حفظ سلامت قلب و سلامتی کلی بدن نیز موثر خواهد بود.

ترک سیگار: سیگار کشیدن باعث ایجاد مشکلات قلبی کشنده مانند سرطان، بیماری‌های ریه، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی می‌شود.

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، سیگار کشیدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را 2 تا 4 برابر افزایش می‌دهد.

به علاوه سیگار کشیدن باعث تجمع پلاک و سخت شدن سرخرگ‌ها شده و نهایتا باعث می‌شود قلب شما به دشواری کار کند.

اگر سیگار می‌کشید، بهتر است راهی برای متوقف کردن آن پیدا کنید. ترک سیگار باعث ترمیم بخش‌های تخریب شده بدن می‌شود. کاهش فشاری که با کشیدن سیگار به ریه‌ها وارد می‌شود، منجر به کاهش فشار روی قلب شما خواهد شد.

مدیریت استرس: استرس باعث ایجاد فشار روی قلب شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. متخصصان برای افرادی که به استرس خفیف تا متوسط دچار هستند، ورزش را توصیه می‌کنند.

ورزش کردن، خطر مرگ بیماران را پس از سکته قلبی کاهش می‌دهد.

 

حفظ وزن مناسب: وزن بالا، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. بیماری‌ قلبی، علت شایع بسیاری از مرگ‌ و میرها در افراد مبتلا به آنورکسیای شدید (پایین بودن شدید وزن) است.

آنورکسیا مشکلاتی مانند آریتمی قلبی، پایین بودن فشار خون و عدم تعادل الکترولیت‌هایی که برای حفظ ضربان طبیعی قلب لازم است، ایجاد می‌کند.

در صورتی که هیچ ریسک فاکتور دیگری وجود نداشته باشد، چاقی می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند افزایش کلسترول خون شود.

 

رژیم غذایی سالم: مصرف برخی از غذاها باعث افزایش وزن و بالا رفتن میزان کلسترول خون شده و هر دوی آنها، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهند.

کمیت و کیفیت غذاهایی که مصرف می‌کنید، اهمیت زیادی دارد، بنابراین لازم است بیشتر غذاهایی را مصرف کنید که ارزش غذایی بالا و کالری پایین دارند.

 

مدیریت فشار خون بالا: از هر 3 نفر بزرگسال در ایالت متحده آمریکا، یک نفر به فشار خون بالا مبتلاست، در حالی که بسیاری از آنها از این موضوع مطلع نیستند.

فشار خون بالا به شکل کنترل نشده، یکی از عوامل ایجادکننده بیماری‌های قلبی است، به این خاطر که هیچ علامت فیزیکی برای آن وجود ندارد.

برای حصول اطمینان از طبیعی بودن عملکرد قلب، لازم است که فشار خون شما آزمایش شود. خوشبختانه انجام این آزمایش، ساده و آسان است.

 

مدیریت کلسترول بالا: لیپوپروتئین با چگالی کم ) LDL ( به عنوان کلسترول بد و لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL)  به عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شوند.

میزان بالای کلسترول بد و کافی نبودن کلسترول خوب، می‌تواند به ایجاد پلاک در دیواره سرخرگ‌ها منجر شود.

با گذشت زمان، سرخرگ‌ها سخت‌تر و باریک‌تر شده و این مساله به ایجاد بیماری قلبی منجر می‌شود. از سوی دیگر، جریان خون، محدود می‌شود و در نتیجه حمله یا سکته قلبی رخ می‌دهد.

 

کنترل دیابت: یکی دیگر از مشکلات جدی برای سلامتی، دیابت است. دیابت، بیماری است که می‌تواند زنجیره‌ای از مشکلات مانند فشار خون بالا و کلسترول بالای خون را به دنبال داشته باشد.

با گسترش این بیماری، خطر ابتلا به بیماری قلبی افزایش پیدا می‌کند. بیش از 65 درصد افرادی که به دیابت مبتلا هستند، به دلیل بیماری قلبی یا سکته مغزی از دنیا می‌روند.

مدیریت دیابت، نه تنها برای سلامتی قلب، بلکه برای حفظ سلامتی افراد اهمیت دارد. بنابراین بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا برای

درمان دیابت، در مسیر صحیح قرار بگیرید. مدیریت فشار خون، سطح کلسترول خون و حفظ وزن مناسب، باید بخشی از برنامه درمانی شما باشد، به این خاطر که تمام این عوامل در درمان دیابت موثر خواهند بود.

مطالب مرتبط

Nail Abnormalities

بیماری های ناخن

Pilonidal Cyst

کیست پیلونیدال چیست؟

روز جهانی فشار خون

17 می؛ روز جهانی ” فشار خون بالا “

Hyperlipidemia

درباره هیپرلیپیدمی یا چربی خون بالا چه می دانید؟

داروی آسم اکتوورکو

راهکارهای دارویی برای مقابله با آسم به مناسب روز جهانی آسم 2024