تغذیه با شیر مادر

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
22 آبان 1401
brestfeeding

متخصصان در حوزه پزشکی شیردهی به نوزاد را به مدت 6 ماه توصیه می‌کنند. ‏

تصمیم گیری در مورد شیردهی به کودک، یک مسئله شخصی است. بسیاری از متخصصان در حوزه پزشکی به شدت شیردهی به کودک را به مدت 6 ماه توصیه می‌کنند.  

شیردهی به کودک به مدت یک سال نیز بسیار توصیه شده، در حالی که حداقل 6 ماه از آن، باید با دادن سایر غذاها به کودک مانند سبزیجات، غلات، میوه و پروتئین همراه باشد.

اما هر مادر و کودکی منحصر به فرد هستند و تصمیم گیری در مورد شیردهی به کودک، موضوعی است که فقط به مادر مربوط می‌شود.

مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا بتوانید در مورد شیردهی به کودک خود تصمیم بگیرید.

مزایای شیردهی به کودک

شیر مادر، مواد مغذی لازم برای بدن نوزاد را فراهم می‌کند. این ماده حاوی ترکیبی فوق العاده از ویتامین، پروتئین، چربی و هر آنچه برای رشد کودک لازم است، می‌باشد.

هضم شیر مادر برای کودک بسیار راحت تر از شیر خشک است.

شیر مادر حاوی آنتی بادی است که در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها به کودک کمک می‌کند. شیردهی، خطر ابتلا به آسم و آلرژی را در کودک کاهش می‌دهد.

کودکانی که به مدت 6 ماه فقط با شیر مادر تغذیه شده‌اند، کمتر به عفونت گوش، بیماری‌های تنفسی و اسهال مبتلا می‌شوند.

 

برخی مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شیردهی به کودک، با بهره هوشی او در ارتباط است.

از سوی دیگر هرچه تماس پوستی و ارتباط چشمی مادر و کودک بیشتر باشد، باعث می‌شود پیوند میان آنها قوی‌تر شده و کودک بیشتر احساس امنیت کند.

اینطور تصور می‌شود که تغذیه کودک با شیر مادر، خطر ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش داده و در پیشگیری از برخی انواع سرطان‌ نیز نقش مهمی بازی می‌کند.

 

مزایای شیردهی برای مادران

شیردهی، باعث سوزاندن کالری اضافی می‌شود و به این ترتیب کمک می‌کند تا وزن کسب شده در دوران بارداری، سریع‌تر کاهش پیدا کند، به علاوه باعث ترشح هورمون اُکسی توسین می‌شود که در بازگرداندن سایز رحم به اندازه قبل از بارداری و کاهش خونریزی پس از زایمان، بسیار موثر خواهد بود.

شیردهی، خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان تخمدان و پوکی استخوان را کاهش می‌دهد؛ از سوی دیگر به شما کمک می‌کند تا در وقت و هزینه صرفه جویی کنید.

مشکلات شایع در خصوص شیردهی

  • خشک شدن و ترک خوردن نوک پستان‌ها: از شستن نوک پستان‌ها با صابون یا استفاده از کرم‌های معطر یا لوسیون‌های حاوی الکل بر روی آنها خودداری کنید، چرا که باعث می‌شود نوک پستان‌ها، ترک بخورد یا خشک شود. تعویض پستان بند در خشک نگاه داشتن پستان‌ها موثر است. همچنین بهتر است از پستان بند نخی استفاده کنید.
  • دوشیدن و ذخیره کردن شیر: می‌توانید با استفاده از دست یا دستگاه شیردوش، شیر پستان‌ها را بدوشید. بهتر است. شیر دوشیده شده را در یخچال نگهداری کنید و می‌توانید به مدت دو روز از آن استفاده کنید. شیر فریز شده حتی تا 6 ماه قابل استفاده است. در نظر داشته باشید که نباید شیر فریز شده را با استفاده از مایکروفر گرم کنید. بهتر است یخ شیر یخ زده را در یخچال باز کنید یا شیر را در یک ظرف آب گرم قرار دهید تا یخ آن باز شود.
  • عفونت پستان : این مشکل زمانی رخ می‌دهد که پس از شیردهی، از طریق شکاف‌های نوک پستان، باکتری وارد آن شود. اگر در قسمت‌هایی از پستان، احساس درد یا علایمی شبیه آنفلوآنزا، دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. برای تسکین حساسیت پستان‌ها، می‌توانید یک حوله گرم و مرطوب را 4 مرتبه در روز و هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه بر روی نواحی دردناک پستان‌ها قرار دهید.

علایم هشدار

در صورت مشاهده مسائل زیر با پزشک تماس بگیرید:

  • در صورتی که پستان‌ها قرمز، متورم، سخت یا دردناک شود.
  • در صورتی که ترشحات غیرعادی یا خون از نوک پستان‌ها خارج شود.
  • اگر تصور می‌کنید کودک شما به اندازه کافی شیر نمی‌خورد یا وزنش پایین است.

مطالب مرتبط

Foods to avoid in pregnancy

5 ماده غذایی که در دوران بارداری نباید مصرف شوند!

Stress management during exam

مدیریت استرس در دوره امتحانات

Pilates

ورزش پیلاتس

داروی آسم اکتوورکو

راهکارهای دارویی برای مقابله با آسم به مناسب روز جهانی آسم 2024

CFS

سندرم خستگی مزمن چیست؟