خواب آرام در اتاقی دلنشین

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
12 آذر 1401
Bedroom-feature

یکی از مهم‌ترین نکاتی که برای داشتن خواب راحت باید در نظر داشته باشید، این است که محیط ‏اتاق خواب خود را طوری طراحی کنید که باعث اختلال در خواب شما نشود. ‏

حتما تا به حال از سوی اطرافیان، راهکارهایی در مورد داشتن خواب بهتر شنیده‌اید.

به عنوان مثال قبل از به خواب رفتن، نور اتاق خواب را کم کنید؛  هنگام غروب آفتاب از نوشیدن قهوه خودداری کنید و توصیه‌هایی از این قبیل.

همه این توصیه‌ها خوب و کاربردی هستند اما در مورد تمام افراد صدق نمی‌کنند.

در واقع یکی از مهم‌ترین نکاتی که برای داشتن خواب راحت باید در نظر داشته باشید، این است که محیط اتاق خواب خود را طوری طراحی کنید که باعث اختلال در خواب شما نشود.

در این مقاله نکاتی در مورد فضای اتاق خواب ارائه شده که می‌تواند به شما کمک کند خواب راحت‌تری داشته باشید.

کمد

کمد به هم ریخته می‌تواند موجب حواس پرتی شما شود و خوابیدن را برایتان دشوار کند.

بهتر است از کمدی دارای یک قفسه کتاب و تنها یک کشو استفاده کنید. می توانید روی کمد چراغ خواب، ساعت، لیوانِ آب و قاب عکس را قرار دهید.

محل تختخواب

گذاشتن تختخواب مقابل دیوار باعث می‌شود بتوانیم از طریق در، دیدی به داخل فضای خانه داشته باشیم، پنجره اتاق خواب نیز به شما کمک می‌کند که احساس کنیم آرامش و امنیت بیشتری داریم.

تختخواب را مقابل پنجره قرار ندهید زیرا نور سبب اختلال در خواب شما می‌شود.

تلفن همراه را کنار بگذارید

بهتر است قبل از خواب، صدای تلفن همراه خود را قطع کنید و آن را در کشوی کمد بگذارید تا موجب حواس‌پرتی و بی‌خوابی نشود.

پوشاندن پنجره‌ها

هر چه اتاق خواب شما تاریک‌تر باشد، به خواب رفتن آسان‌تر می‌شود و کیفیت خواب نیز افزایش پیدا می‌کند.

چرا که نور منعکس شده از لامپ‌های خیابان یا تلویزیون همسایه، خوابیدن را با مشکل مواجه می‌کند؛ حتی مقدار کمی نور هم باعث می‌شود در ترشح هورمون ملاتونین و تنظیم ساعت داخلی بدن شما اختلال ایجاد شود.

یک تشک نرم و راحت، پتوی پشمی گرم و نرمی که پاهایتان را به خوبی بپوشاند و اتاق خوابی که سر و صدای اطراف به آن نفوذ نکند، به شما کمک می‌کند خواب راحتی داشته باشید.

جنس تشک و پتو

بهتر است جنس پتو و ملافه از الیاف طبیعی باشد؛ سعی کنید طرح آنها را از طرح‌های طبیعت مانند گل‌ها یا درختان انتخاب کنید تا بتوانید خواب راحت‌تر و آرامش بخش‌تری را تجربه کنید.

دمای اتاق

قطعا دمای اتاق خواب بر کیفیت خواب افراد بسیار تاثیرگذار است.

دمای بدن انسان بعد از ظهرها به بالاترین و هنگام خواب به پایین‌ترین درجه می‌رسد.

دمای بالاتر از 24 درجه سانتی‌گراد باعث بی‌قراری فرد و دمای هوای پایین اتاق خواب یعنی دمای حدود 12درجه سانتی‌گراد نیز خواب را با اختلال مواجه می‌کند.

بهتر است اتاق خواب کودکان و افراد سالخورده نسبت به سایر افراد، گرم‌تر باشد؛ با قرار دادن یک دماسنج در اتاق خواب می‌توانید دمای آن را به طور مرتب اندازه‌گیری کنید.

اگر احساس می‌کنید شب هنگام دمای اتاق خواب شما پایین می‌آید، می‌توانید با گذاشتن یک پتوی اضافی، پوشیدن جوراب یا قرار دادن یک بطری آب گرم در اتاق، دمای بدن خود را افزایش داده و خواب راحت‌تری داشته باشید.

در فصول گرم سال نیز وجود یک پنجره در اتاق خواب در به جریان انداختن هوای اتاق موثر خواهد بود. 

حذف وسایل الکترونیکی

اتاق خواب محل استراحت است، اما بعضی افراد آن را به اتاق نشیمن، مطالعه یا اتاق کار تبدیل کرده و کلی وسایل الکترونیکی در آن قرار می‌دهند.

اتاق خواب باید محل استراحت و آرامش شما باشد نه محل انبار کردن ابزارهای الکترونیکی مانند تلویزیون، کامپیوتر، تلفن یا تبلت؛ هنگام خواب حتی یک باریکه ضعیف نور هم باعث به هم ریختگی ریتم شبانه روزی بدن شده و به خواب رفتن را دشوار می‌کند.

مطالب مرتبط

Foods to avoid in pregnancy

5 ماده غذایی که در دوران بارداری نباید مصرف شوند!

Stress management during exam

مدیریت استرس در دوره امتحانات

Pilates

ورزش پیلاتس

داروی آسم اکتوورکو

راهکارهای دارویی برای مقابله با آسم به مناسب روز جهانی آسم 2024

CFS

سندرم خستگی مزمن چیست؟