روش هایی برای بهبود یادگیری کودک مبتلا به کم توجهی- بیش فعالی (ADHD)

نویسنده:
تاریخ انتشار:
27 آبان 1403
ADHD-and-school

یکی از روش های مفید برای حفظ تمرکز کودک در حین یادگیری، مفرح کردن فرایند آموزش است.

یکی از روش های مفید برای حفظ تمرکز کودک در حین یادگیری، مفرح کردن فرایند آموزش است. اضافه کردن فعالیت های فیزیکی در حین تدریس، استفاده از موضوعات جالب و تلفیق آن با موضوعات جدی درسی، ساختن شعرهایی که یادآوری جزئیات را ساده تر می کنند، از جمله روش های موثری هستند که فرایند یادگیری را برای کودک لذت بخش کرده و حتی سبب کاهش علائم بیش فعالی می شوند.

 

  • افزایش لذت یادگیری ریاضی در کودکان بیش فعال

کودکانی که اختلال بیش فعالی دارند، به صورت “عینی و قابل لمس” فکر می کنند. آنها اغلب دوست دارند اشیا را لمس کنند، در دست بگیرند، و یا در بخشی از فرایند اجرا و انجام فعالیت دخیل باشند تا موضوع جدیدی را بیاموزند. مفاهیم ریاضی را با استفاده از بازی ها و وسایل کمک آموزشی به کودک بیاموزید تا برایشان معنادار و قابل درک شود و هم چنین از یادگیری لذت ببرند.

از کارت های حافظه، تاس یا دومینو برای مفرح کردن درس استفاده کنید. همچنین به سادگی برای جمع و تفریق از انگشتان دست و پا استفاده کنید. تصویر رسم کنید؛ رسم تصاویر می تواند به بچه ها در درک بهتر مفاهیم ریاضی کمک کند.

کلمات اختصاری خنده دار اختراع کنید. برای به خاطر سپردن ترتیب عملیات، به عنوان مثال، آهنگ یا عبارتی بسازید که از حرف اول هر عمل ساخته شده باشد.

 

  • افزایش لذت مطالعه در کودکان بیش فعال

راه‌های زیادی برای افزایش لذت خواندن و مطالعه برای کودکان مبتلا به بیش فعالی وجود دارد. به خاطر داشته باشید که خواندن در ابتدایی ترین سطح خود شامل داستان ها و اطلاعات عمومی جالبتر است؛ که همه کودکان از آن لذت می برند.

  • برای کودکتان کتاب بخوانید. کتاب خوانی را به عنوان زمانی برای برقراری رابطه موثر و با کیفیت با فرزندتان قرار دهید و از آن با هم لذت ببرید.
  • ادامه داستان را به کمک هم پیش بینی کنید، یا با هم شرط ببندید.
  • داستان کتاب را به شکل نمایش اجرا کنید. اجازه دهید کودک شخصیت دلخواه خودش و شما را انتخاب کند. در حین خواندن صدایتان را تغییر دهید و یا لباس های مرتبط با شخصیت های داستان را بپوشید.

 

 

نکاتی برای انجام تکالیف مدرسه

 به طور کلی همه بچه‌ ها  از انجام تکالیف فراری هستند، اما برای والدین کودک مبتلا به بیش فعالی، انجام تکالیف یک فرصت طلایی است.

انجام تکالیف بیرون از مدرسه به والدین این فرصت را می دهد که مستقیماً از فرزند خود حمایت کنند و به موفقیتش در مدرسه کمک کنند. بهترین مکان برای انجام تکالیف، که هر دو طرف در آن راحت هستند، اتاق نشیمن است. با کمک شما، کودکان مبتلا به بیش فعالی می ‌توانند از این زمان نه تنها برای حل مسائل ریاضی یا نوشتن انشا، بلکه به عنوان فرصتی برای تقویت مهارت ‌های مرتبط با تمرکز و اولویت بندی فعالیت ها، که برای پیشرفت در کلاس درس  مورد نیاز هستند، استفاده کنند.

 

  • کمک به کودک بیش فعال برای داشتن نظم

نظم به بهبود فعالیت های کودکتان کمک می کند. حتی اگر شروع سال تحصیلی نیست، با فرزندتان به خرید بروید و لوازم تحریرهایی که به مرتب شدن تکالیف کودکتان کمک می کند، شامل پوشه‌، کلاسور و تقسیم ‌کننده ‌های رنگی تهیه کنید. به کودک کمک کنید یادداشت های مربوط به هر درس را در پوشه مخصوصش بگذارد.

روش درست مرتب کردن و دسته بندی یادداشت ها و برگه های کاغذی را به فرزندتان نشان دهید.

به فرزندتان کمک کنید یاد بگیرد که یک لیست از فعالیت های خود تهیه کرده و از آن استفاده کند، و بعد از اتمام هر فعالیت، آن مورد را از لیست حذف کند.

 

  • کمک به کودک بیش فعال برای انجام به موقع تکالیف

کودکان باید علاوه بر درک مفاهیم درسی و داشتن نظم در مسیر انجام تکالیف، به زمان بندی هم توجه داشته باشند. معمولا کودک یک عصر برای انجام تکالیف زمان دارد و باید زمان و شروع و پایان تکالیف مشخص باشد.  به کودک مبتلا به بیش فعالی کمک کنید تا با برنامه ثابت و مشخص، تکالیفش را به اتمام برساند.

  • زمان و مکان خاصی را برای انجام تکالیف انتخاب کنید. در نظر بگیرید که این فضا تا حد امکان شلوغ نباشد، تلویزیون خاموش باشد و اگر حیوان خانگی دارید، در آن مدت در اتاق دیگری نگهداری شود.
  • به کودک اجازه دهید هر ده تا بیست دقیقه یکبار استراحت کند.
  • برای درک بهتر گذر زمان از ساعت های آنالوگ (عقربه ای) استفاده کنید.

 

 

مطالب مرتبط

روز جهانی ایدز

گرامی‌داشت هفته جهانی مبارزه با ایدز

Borderline personality disorder

آنچه باید در مورد اختلال شخصیت مرزی بدانید

Air-pollution-and-pregnancy

آلودگی هوا و بارداری

ADHD-and-school

روش هایی برای بهبود یادگیری کودک مبتلا به کم توجهی- بیش فعالی (ADHD)

Gene-therapy

ژن درمانی