قرص آنتی هیستامین برای چیست؟

قرص آنتی هیستامین

تاریخ انتشار:

25 تیر 1404

آنتی‌هیستامین‌ها داروهایی هستند که به‌ صورت بدون نسخه (OTC) و  یا با نسخه پزشک در دسترس‌اند.

فهرست محتوا

    برای درمان آلرژی روش‌های متعددی وجود دارد، اما آنتی‌ هیستامین‌ ها معمولا به عنوان یکی از اولین انتخاب‌های پزشکان مطرح می‌شوند. آنتی هیستامین ها داروهایی هستند که به‌ صورت بدون نسخه (OTC) و  یا با نسخه پزشک در دسترس‌اند. عملکرد این داروها جلوگیری از اثر هیستامین، همان ماده شیمیایی است که باعث بروز علائم آلرژیک در بدن می‌شود. اما درباره انواع آنتی‌هیستامین‌ها چه می‌دانید؟ بهترین نوع این داروها کدامند؟ در ادامه مطلب به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

    انواع آنتی‌ هیستامین‌ ها کدامند؟

    آنتی‌هیستامین‌ها انواع زیادی دارند، اما معمولا به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند:

    آنتی هیستامین نسل اول: آنتی‌هیستامین‌هایی که عملکرد غیراختصاصی دارند و باعث خواب‌آلودگی می‌شوند؛

    آنتی هیستامین نسل دوم: آنتی‌هیستامین‌های جدیدتر با عملکرد اختصاصی‌تر که احتمال کمتری دارد باعث خواب‌آلودگی شوند.

    این داروها همچنین در اشکال مختلفی از جمله قرص، شربت، قطره چشمی و اسپری بینی عرضه می‌شوند. شواهد زیادی وجود ندارد که نشان دهد یک نوع خاص از آنتی‌هیستامین‌ها بهتر از بقیه در تسکین علائم آلرژی عمل می‌کند. برخی افراد متوجه می‌شوند که گروهی از این داروها برایشان موثرتر از دیگر داروها است. در این خصوص بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

    آنتی هیستامین‌ نسل اول

    نحوه اثربخشی این آنتی‌هیستامین‌ها از طریق تاثیر بر گیرنده‌های هیستامین در نقاط مختلف بدن و مغز است. یکی از ویژگی‌های بارز آنها این است که از سد خونی- مغزی عبور می‌کنند و می‌توانند باعث خواب‌آلودگی شوند. برخی نمونه‌های آنتی هیستامین نسل اول عبارتند از:

    • کلماستین
    • دیمن‌هیدرینات
    • دیفن‌هیدرامین
    • کلرفنیرآمین

    اثربخشی این آنتی‌هیستامین‌ها بین 30 تا 60 دقیقه بعد از مصرف شروع می‌شود و بین 4 تا 6 ساعت ادامه دارد. برخی از عوارض جانبی آنتی هیستامین‌های نسل اول (علاوه بر خواب‌آلودگی) عبارتند از:

    • خشکی دهان و چشم‌ها
    • تاری دید
    • سردرد
    • سرگیجه
    • کاهش فشار خون
    • غلیظ شدن مخاط
    • افزایش ضربان قلب
    • یبوست
    • مشکل در دفع ادرار
    اکتوبیلاست

    آنتی‌هیستامین‌ نسل دوم

    این داروها نسبت به آنتی هیستامین‌های نسل اول اثر خواب‌آلودگی کمتری داشته و با داروهای کمتری نیز تداخل دارند. چند نمونه از این داروها عبارتند از:

    این آنتی‌هیستامین‌ها را می‌توان به ‌صورت خوراکی، اسپری بینی یا قطره چشمی مصرف کرد. اثر آنها معمولا بیشتر از 24 ساعت ادامه دارد. این آنتی‌هیستامین‌ها می‌توانند التهاب ناشی از آلرژی را کاهش دهند و به ‌دلیل داشتن عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر در درمان علائم آلرژی گزینه‌های محبوب‌تری هستند.

    انواع آنتی هیستامین

    قرص آنتی هیستامین برای آبریزش بینی

    داروهای ضدآلرژی که تحت عنوان آنتی هیستامین شناخته می‌شوند، تاثیر هیستامین بر بدن را کاهش و علائم آلرژی مانند آبریزش بینی را تسکین می‌دهند. از جمله قرص‌های آنتی هیستامین برای آبریزش بینی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ستیریزین، لوراتادین، فسکوفنادین: این دارو به تسکین علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم، ریزش اشک و خارش بینی یا گلوی ناشی از آلرژی کمک می‌کند.

    بیلاستین: بیلاستین جدیدترین آنتی هیستامین نسل دوم در ایران است که برای اولین بار توسط شرکت داروسازی اکتوورکو تولید می‌شود. موارد مصرف این دارو در درمان آلرژی و کهیر می‌باشد.

    بهترین آنتی هیستامین برای درمان کهیر

    آنتی هیستامین‌های نسل دوم، خط اول درمان کهیر محسوب می‌شوند. این آنتی هیستامین‌ها به صورت بدون نسخه یا با نسخه پزشک در دسترس قرار دارند. از جمله آنتی هیستامین‌هایی که برای مدیریت علائم کهیر کاربرد دارند، عبارتند از:

    • فکسوفنادین
    • ستیریزین
    • دسلوراتادین
    • بیلاستین
    فکسوفنادین

    قرص آنتی هیستامین برای کودکان

    بهتر است از پزشک متخصص اطفال بپرسید که کدام آنتی هیستامین برای فرزند شما مناسب‌تر است. از جمله آنتی هیستامین‌های رایج برای کودکان می‌توان به دس لوراتادین اشاره کرد. سایر آنتی هیستامین‌های خوراکی عبارتند از:

    • ستیریزین
    • فکسوفنادین
    • بیلاستین

    آنتی هیستامین در بارداری

    اگر قصد دارید در آینده باردار شوید یا در حال حاضر باردار هستید، با پزشک خود در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌کنید (حتی داروهای بدون نسخه) صحبت کنید. امن‌ترین آنتی هیستامین برای استفاده در بارداری ستیریزین و لوراتادین می‌باشد. مصرف سایر آنتی هیستامین‌ها در بارداری توصیه نمی‌شود.

    آنتی هیستامین در بارداری

    آنتی هیستامین در شیردهی

    اگر در دوران شیردهی هستید و قصد دارید دارویی مصرف کنید، ابتدا از پزشک خود مشورت بگیرید. همچنین لازم است درباره زمان‌بندی مصرف دارو نیز از پزشک خود سوال کنید. به عنوان مثال مصرف دارو بلافاصله بعد از شیردهی ممکن است میزان دارویی که به نوزاد می‌رسد را کاهش دهد. از جمله آنتی هیستامین‌هایی که در دوران شیردهی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، لوراتادین می‌باشد.

    آنتی هیستامین برای حساسیت پوستی

    بهترین آنتی هیستامین برای اگزما و در کل حساسیت پوستی، دارویی است که چنین علائمی را به خوبی تسکین دهد. آنتی هیستامین‌های خواب آور (نسل اول) برای کمک به خوابیدن مناسب هستند، اما در کاهش خارش اگزما به اندازه دیگر داروها موثر نیستند.

    در مقابل آنتی هیستامین‌های غیرخواب آور (نسل دوم) را می‌توان برای حساسیت پوستی در طول روز مصرف کرد. از جمله این آنتی هیستامین‌ها باید به ستیریزین، فکسوفنادین و دسلوراتادین و بیلاستین اشاره کنیم.

    آنتی هیستامین

    آیا آنتی هیستامین برای ورم لب مناسب است؟

    آزاد شدن هیستامین ممکن است منجر به بروز علائمی مانند عطسه، خارش پوست و التهاب شود. این التهاب می‌تواند ورم لب‌ها را به دنبال داشته باشد. در صورتی که تشخیص داده شود ورم لب به دلیل ترشح هیستامین اتفاق افتاده، ممکن است آنتی هیستامین تجویز شود.

    عارضه‌ای به نام آنژیوادم نیز وضعیتی است که اتساع عروق محیطی، باعث ورم عمیق زیر پوست می‌شود. این وضعیت ممکن است ناشی از آلرژی، واکنش دارویی غیرآلرژیک یا ارثی باشد. ورم ممکن است هر قسمتی از بدن را درگیر کند، اما لب‌ها و چشم‌ها شایع‌ترین نواحی هستند. پزشک معمولا برای آنژیوادم‌های مرتبط با آلرژی آنتی هیستامین تجویز می‌کند.

    آنتی هیستامین خواب آور است؟

    این عارضه در آنتی هیستامین‌های نسل اول بیشتر دیده می‌شود و خواب آلودگی ناشی از مصرف آنتی هیستامین‌های نسل دوم کمتر رایج است، اما همچنان احتمال دارد رخ دهد.

    کلام پایانی

    زمانی که صحبت از کنترل علائم آلرژی می‌شود، آنتی هیستامین‌ها در خط مقدم قرار می‌گیرند. مصرف آنتی هیستامین در کودکان، زنان باردار و مادران شیرده باید تحت نظر پزشک باشد تا از بروز عوارض جانبی جدی جلوگیری شود. سوالات و ابهامات خود در مورد آنتی هیستامین‌ها را با ما در میان بگذارید.

    منابع: clevelandclinic، nhs، healthline، healthline، mayoclinic، webmd، webmd

    سوالات متداول

    نظرات و پیشنهادات

    مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم...





    بیشتر بدانید:

    Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

    مطالب مرتبط

    قرص آنتی هیستامین

    قرص آنتی هیستامین برای چیست؟

    درمان کهیر

    کهیر چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

    حساسیت فصلی

    بهترین دارو ضد حساسیت فصلی چیست؟

    آلرژی جیست؟

    آلرژی چیست؟

    تصویر شاخص-راملی-01

    راملتئون چیست؟ کاربردها، عوارض و نحوه مصرف

    محصولات مرتبط

    Manazil-3dbox FA-combined

    مانازیل® (دونپزیل هیدروکلراید – ممانتین هیدروکلراید)

    adinco-3d box-combine-fa

    آدینکو® (نیکوراندیل)

    Ramely -fa

    راملی – راملتئون

    Actofol-fa

    اکتوفول

    actovit feric maltol fa website

    اکتوویت فریک مالتول